Jelentkezés

A tanácsadásra a szülő online jelentkezési lapon keresztül jelentkezik. Az itt megadott információkra, csakúgy, mint minden, a tanácsadás és felmérés során megjelenő információra szigorú titoktartási kötelezettség vonatkozik. Az online jelentkezést követően a tanácsadó 10 napon belül telefonon keresi meg a szülőt, hogy a három találkozó idejét és helyszínét megbeszéljék. A felmérés és tanácsadás jelenleg Budapesten elérhető.
 

I. Interjú a szülővel

A tanácsadás első része egy alapos, a gyerek jelenlegi családi, óvodai/iskolai környezetére és fejlődésének történetére egyaránt figyelmet fordító beszélgetés a szülővel. A szülő itt tudja feltenni a megválaszolandó kérdéseit, a szakember pedig pontosan és egyértelműen elmagyarázza, hogy miben fog, és miben nem fog tudni segíteni. Szóban megállapodnak a tanácsadás céljában és kereteiben, tisztázzák a tanácsadás során használt fogalmak jelentését, a tanácsadó részletesen bemutatja a széles spektrumú felmérés által vizsgált képesség- és tulajdonságterületeket. Az első beszélgetés időtartama 120 perc. A gyermek korai fejlődésére vonatkozó kérdések miatt az első interjún az anya jelenléte fontos.
 

II. Felmérés

A gyermek négyszemközti helyzetben vesz részt a felmérésen. A felmérés időtartama gyerekenként, életkoronként változó, szünetekkel együtt kb. 5 óra. Mivel a felmérés az iskolai működés lehető legpontosabb bejóslását / modellezését is célozza, a felmérés minden esetben reggeli időpontban kezdődik. Az iskola felé szükség esetén igazoljuk a részvételt.
 

III. Eredmények megbeszélése

A tanácsadás folyamatát lezáró, szülővel történő beszélgetés során a szakember ismerteti, és érthetően elmagyarázza a felmérés eredményeit, megbeszélik a szülő által felvetett kérdéseket. Szükség esetén a tanácsadó javaslatot tesz további szakemberek, szakintézmények bevonására. A beszélgetés időtartama 120 perc. A szülő a beszélgetés teljes tartalmát lejegyzetelheti (sőt, a gyerekről átadott információk nagy mennyisége, töménysége, a fogalmak későbbi pontos felidézése miatt kifejezett kérésünk, hogy jegyzeteljen), a tesztanyagokat, vizsgálati eszközöket viszont sem kiadni, sem lemásolni nem tudjuk.
 

A felmérés-tanácsadás díja

2020 január 1-től a teljes felmérés és tanácsadás díja 55.000Ft, ezt a szülő készpénzzel vagy átutalással fizetheti ki legkésőbb a felmérés lezárásáig (3. alkalom). Ez a díj írásos anyag készítését nem tartalmazza.
 

Írott anyagok

Mivel a szülőnek az eredmények megbeszélésekor mindent pontosan elmagyarázunk, jegyzetelhet, a vizsgálatról készült írásos anyagok kifejezetten harmadik fél (óvoda, iskola, szakszolgálat, szakértői bizottság, szakorvos, stb.) számára készülnek. Az írott szövegek célja, hogy a gyerek működésének pontosabb megértése révén a gyerek képességeihez, tulajdonságaihoz az őket körülvevő személyek, intézmények pontosabban hozzá tudják igazítani elvárásaikat, eszközkészletüket, döntéseiket, a szülő alá tudja támasztani a harmadik fél irányában megfogalmazott kéréseit.
 
Szakértői feljegyzés
 
A szöveg célja a harmadik fél (óvoda, iskola, intézmény, szakorvos, stb.) irányában tett javaslatok megfogalmazása olyan esetben, amely nem igényli, hogy a harmadik fél a gyerek problémáiról, fejlődéséről, képességeiről részletes tájékoztatást kapjon. Csak a probléma szempontjából releváns információkat és a javaslatokat tartalmazza. Díja 5.000Ft.
 
Részletes képességprofil és szakvélemény
 
A szöveg tartalmazza a megkeresés okait (kérdések, problémák, elakadások), a gyerek fejlődésének fontosabb pontjait, a vizsgálat során megfigyelt tulajdonságok és sztenderd eszközökkel mért képességterületek szintjét. Megválaszolja a szülő kérdéseit, valamint a tanácsadás során tett javaslatokat is írásban rögzíti. Díja: 15.000Ft.
 
Az írásos szövegek a helyszínen, vagy a felmérést követő 1 éven belül utólag telefonon vagy e-mailben bármikor megrendelhetők. Elkészítésük átfutási ideje a tanácsadók leterheltségének, és a helyzet sürgősségének függvényében 1-3 hét.
 
Figyelem! Az írott szövegekből releváns információt nem hagyhatunk ki, az eredményeket nincs lehetőségünk a szülő “szája íze szerint” megfogalmazni, vagy éppen összeválogatni.
 
Ha további kérdésük van, a főoldalon a “Kapcsolat” csempére kattitva e-mailben tehetik fel.