Jelentkezés

A tanácsadásra a szülő online jelentkezési lapon keresztül jelentkezik. Az itt megadott információkra, csakúgy, mint minden, a tanácsadás és felmérés során megjelenő információra szigorú titoktartási kötelezettség vonatkozik. Az online jelentkezést követően a szakember keresi meg a szülőt, hogy az első találkozás idejét és helyszínét megbeszéljék. A vizsgálat és tanácsadás folyamata három alkalomból áll, jelenleg Budapesten elérhető.

Interjú a szülővel

A tanácsadás első része egy alapos, a gyerek jelenlegi családi és intézményi környezetére és fejlődésének történetére egyaránt figyelmet fordító beszélgetés a szülővel. A szülő itt tudja feltenni a megválaszolandó kérdéseit, a szakember pedig pontosan és egyértelműen elmagyarázza, hogy miben fog, és miben nem fog tudni segíteni. Szóban megállapodnak a tanácsadás céljában és kereteiben. Az első beszélgetés időtartama 120 perc. A gyermek korai fejlődésére vonatkozó kérdések miatt az első interjún az anya jelenléte kiemelten fontos.

Felmérés

A gyermek négyszemközti helyzetben vesz részt a felmérésen. A felmérés időtartama gyerekenként változó, szünetekkel együtt kb. 4-5 óra. Mivel a felmérés az iskolai működés lehető legpontosabb bejóslását / modellezését is célozza, a felmérés minden esetben reggeli időpontban kezdődik. Az iskola irányában szükség esetén igazoljuk a részvételt.

Eredmények megbeszélése

A tanácsadás folyamatát lezáró, szülővel történő beszélgetés során a szakember ismerteti, és érthetően elmagyarázza a felmérés eredményeit, megbeszélik a szülő által felvetett kérdéseket. Szükség esetén a tanácsadó javaslatot tesz további szakemberek, szakintézmények bevonására. A beszélgetés időtartama 120 perc. A szülő a beszélgetés teljes tartalmát lejegyzetelheti (sőt, a gyerekről átadott információk nagy mennyisége, töménysége, a fogalmak későbbi pontos felidézése miatt kifejezett kérésünk, hogy jegyzeteljen), a tesztanyagokat, vizsgálati eszközöket viszont sem kiadni, sem lemásolni nem tudjuk.

A felmérés-tanácsadás díja

A felmérés és tanácsadás díja 48.000 Ft, ezt a szülő készpénzzel vagy átutalással fizeti ki a felmérés lezárásáig. Ez a díj a szülő külön kérésére tartalmaz egy rövid írásos összefoglalót (ennek célja a felmérés legfontosabb megállapításainak összefoglalása), de nem tartalmazza a részletes, teljes, írásos képességprofil elkészítését. A szolgáltatás jelenlegi jelentős túlterheltsége miatt kérjük a tisztelt szülőket, hogy valóban csak indokolt esetben kérjék az összefoglalót.

A részletes írásos képességprofil díja

A vizsgált képességek és tulajdonságok teljes, részletes profilját a szülő külön kérésére a tanácsadó szakember elkészíti és postázza. Ennek díja a felmérés díján felül további 12.000 Ft. A részletes profil a felmérést követő 2 éven belül utólag telefonon vagy e-mailben bármikor megrendelhető. A szolgáltatás jelenlegi jelentős túlterheltsége miatt kérjük a tisztelt szülőket, hogy valóban csak indokolt esetben (szakorvos, szakintézmény, iskola kérése, iskolaváltás, differenciálás, stb.) kérjék a részletes képességprofil elkészítését.