Gyermekismeret, szülői tudatosság növelése

Javasolt minden szülőnek, aki jobban szeretné érteni gyermekét – képességeit, tulajdonságait, működését.

Tehetségazonosítás

Javasolt minden szülőnek, aki gyermekében valamilyen többletet, pluszt észlel, aki valamiben tehetségesnek észleli gyermekét, és szeretne ezzel kapcsolatosan objektív visszajelzést, tanácsot kapni.

Iskolakezdés, iskolaválasztás

Javasolt iskolakezdés előtt álló gyerekek szüleinek: menjen a gyerek iskolába vagy sem, ha igen, vajon melyik iskola lesz számára a legmegfelelőbb? Kell-e fejlődnie valamiben a sikeres iskolakezdéshez?

Tanulási nehézségek prevenciója

Javasolt iskolakezdés előtt álló gyerekek szüleinek, akik biztosak szeretnének lenni abban, hogy gyermekük sikeres, könnyed iskolai beválását semmilyen rejtett, az óvodai szűréseken nem kimutatható, az iskolai terhelés növekedésével megjelenő tanulási nehézség nem fenyegeti.

Tanulási nehézség, motivációhiány

A felmérés alkalmas arra, hogy megmutassa, mely területeket érdemes fejleszteni ahhoz, hogy a gyerekkel ne kelljen délután otthon tanulni, hogy szívesebben üljön neki a leckének, hogy könnyebben, frusztrációmentesebben teljesítsen az iskolában. Alsó tagozatban minden tanulási bizonytalanság mögött valamely (legtöbbször 10-11 éves korig még fejleszthető) képességterület kisebb-nagyobb elakadása áll. Ezek nem kinőhetőek, nem múlnak el maguktól, és a tananyag otthoni gyakorlása magukon az elakadásokon semmit nem változtat.

Iskolaváltás

Javasolt iskolaváltás, felvételi előtt álló gyerekek szüleinek. Elvigyük-e ebből az iskolából vagy maradjon? Menjen-e nyolc- vagy hatosztályos gimnáziumba, ha igen, melyikbe?

Problémafeltárás

Javasolt minden szülőnek, aki gyermekével kapcsolatosan problémát észlel, de elakadt: nem látja pontosan az okokat és a megoldási lehetőségeket.

Óvodai / iskolai problémák feltárása

Javasolt minden szülőnek, akinek a gyermekével kapcsolatban az óvoda / iskola problémát jelez, de érdemben nem tud segíteni a megoldásban, vagy nem tud a szülőnek használható tanácsot adni a gyerekkel kapcsolatban.

Döntési helyzetben történő tájékozódás

Javasolt minden szülőnek, aki gyerekéhez kapcsolódó döntési helyzet előtt áll, és úgy érzi, több információra, tanácsra van szüksége.